افزایش قیمت 28درصدی فراوردههای لبنی طی 9ماه گذشته در حالی صورت گرفته که سازمان حمایت تولیدکنندگان و مصرفکنندگان مصوبهای برای افزایش 10درصدی اخیر قیمت این فراوردهها نداشته اما پیش از این سازمان مذکور تحت فشار شرکتهای لبنی افزایش 10درصدی ناشی از هزینههای هدفمندی یارانهها و افزایش 8درصدی قیمت لبنیات را تصویب کرده است.
مدیرعامل اتحادیه تعاونیهای لبنی با تایید افزایش 10درصدی نرخ لبنیات طی چند روز گذشته به خبرنگار ما گفت: افزایش 50درصدی نرخ پایه شیر خام در سالجاری که 80 درصد مواداولیه تولید لبنیات را تشکیل میدهد و عمل نکردن سازمان حمایت و دامداران به مصوبه کارگروه تنظیم بازار مبنی بر تامین شیر خام با بار میکروبی کمتر از صد هزار به قیمت 600 تومان، ارائه آمارهای غیرواقعی وزارت جهاد کشاورزی و کمبود 20درصدی شیر خام مورد نیاز کارخانههای لبنی، موجب شده تا این صنایع قادر به ادامه فعالیت با قیمتهای کنونی لبنیات نباشند.
مجید علیداد گفت: با توجه به افزایش هزینه تمام شده تولید لبنیات، اتحادیه قادر به کنترل قیمت لبنیات نبوده و طی چند روز گذشته شرکتهای لبنی سراسر کشور نسبت به افزایش 8 تا 10درصدی قیمت فراوردههای لبنی بدون مجوز سازمان حمایت اقدام کردهاند. علیداد تصریح کرد: افزایش 10درصدی قیمت فراوردههای لبنی سازماندهی شده نبوده و کارخانههای لبنی با توجه به زیانهای تحمیل شده ناشی از افزایش قیمت شیر خام، افزایش قیمتهای متفاوتی را روی محصولات خود در استانهای مختلف درج کردهاند.
موضع انفعالی سازمان حمایت
طبق روال گذشته این بار نیز مسئولان سازمان حمایت با اتخاذ موضع انفعالی در زمینه افزایش غیرقانونی نرخ لبنیات، احتمال بازگشت قیمتها را به مذاکره و نتایج نشست با فعالان بخش لبنیات موکول میکنند. درحالیکه شرکتهای لبنی از ارائه مستندات افزایش قیمتها به سازمان حمایت خبر داده و افزایش 10درصدی اخیر نرخ لبنیات نیز با چراغ سبز این سازمان صورت گرفته است، رئیس این سازمان گرچه افزایش قیمتهای اخیر را تخلف قلمداد کرده اما بازگشت به قیمتهای قبلی را منوط به مذاکره با تولیدکنندگان کرده است. محمدحسن نکوییمهر میگوید: افزایش قیمت در فراوردههای لبنی نیاز به کسب اجازه از سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان داشته و این سازمان با این افزایش قیمت موافقت نکرده است.